Екстериорен шперплат за "Научен подлез"

5 октомври 2017 г.

„ПОдЛЕЗНО“ е доброволна инициатива на младежи-ентусиасти, обединени в стремежа си да допринесат за една по-удобна и по-красива градска среда. До момента организацията, чиито двигател са Емил Михов, Ивайло Неделчев, Юлия Иванова, Теодора Трифонова и Димитър Стафидов, с помощта на доброволчески труд и дарения събуди за нов живот четири занемарени пешеходни подлеза.

След „Графити“, „Музикален“, „Природен“ и „Филмов подлез“ през настоящата година дойде ред и на точните науки. В края на септември инициативата завърши „Научен подлез“ – петия проект на „ПОдЛЕЗНО“, който е и най-мащабният до момента. Освен че ще превръща преминаването под бул. „България“ до столичната Професионална гимназия по текстил и моден дизайн в по-приятно изживяване, подлезът разкрива на преминаващите по интересен визуален и интерактивен начин интересни факти от химията, физиката, биологията, астрономията, роботиката, математиката, информатиката и екологията.

 

Церемонията по откриването беше уважена от кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова, зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, Екатерина Йорданова, председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет и районния кмет инж. Николай Николов. Проектът е носител на специална награда в конкурса АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2017 в направление "ГРАДЪТ - Градове и градски пространства".

Сред спонсорите на „Научния подлез“ е и ЙАФ България. С предоставените от филиала ни в с. Мусачево 31 м2 екстериорен шперплат бяха изградени обемните инсталации по стените.

Повече за „ПОдЛЕЗНО“, снимки и видео ще откриете на фейсбук страницата на инициативата.