Топ представяне с Intelligent Wood

27 май 2019 г.

Технологичният прогрес ни изненадва всеки път с нови вълнуващи решения. Такъв е случаят с UPB плоскостите на Intelligent Wood. На външен вид едва отличими от тропическата дървесина, те са водоустойчиви, непретенциозни към поддръжката и 100% рециклируеми.

Произведени от материала Resysta, UPB (Universal Performance Boards) плоскостите на Intelligent Wood се отличават с изключителна универсалност. Те изглеждат като дървесина, усещат се при допир като дървесина и дори се обработват като дървесина. Но за разлилка от нея позволяват термоформиране. Тези забележителни свойства на Resysta разкриват пред мебелисти, дизайнери и архитекти невероятни пространства за творческа изява в широк спектър от области.

UPB плоскостите са убедително доказателство, че продукти възприемани по дефиниция като отпадъчни, могат да бъдат изключително атрактивна суровина. Произведени от 60% оризови люспи, отпаден продукт на хранителната индустрия, плоскостите се представят бляскакаво в ролята си на декинг, фасада или на градинска мебел.

С иновативна технология към устойчиво развитие

В основата на UPB плоскостите стои технологията ecoplus3 на фирма Resysta International. Този иновативен и същевременно устойчив метод позволява производство на екологични материали от естествени влакна. Плоскостите от Resysta съчетават икономичост с универсална приложимост те са водоустойчиви, изключително лесни за поддръжка и 100% рециклируеми. На външен вид и на пипане, те са трудноразличими от тропическа дървесина. В допълнение, материалите произведени чрез технологията ecoplus3 се отличават с впечатляващо ниска плътност – теглото им достига до 0,5g/см3. По този начин работата с тях по време на обработка и монтаж е истинско удоволствие. Mинималното разширение е още едно съществено предимство на материала.

Доказани в цял свят

Вече над 15 години материалът Resysta доказва качествата си в проекти в различни държави в най-различни климатични зони, при най-сурови условия. Intelligent Wood е лесен за поддръжка и благодарение на своята водо- и UV-устойчивост е със значително по-дълъг живот при външна употреба в сравнение с дървесината и дори с WPC. При това продуктът е 100% рециклируем. Като резултат от ниската му топлопроводимост терасите и фасадите изградени от него се награвят по-бавно – важно предимство за устойчиво бъдеще вземайки предвид все по топлите лета.


Това е Вашият материал? Потърсете още сега Вашия търговски представител или ни изпратете запитване.