Сауна с дъх на алпийски билки

4 февруари 2019 г.

Приятно горещи вълни обливат тялото Ви. С всяко вдишване поемате аромата на тиролско сено. Затваряте очи и пред Вас изникват дъхави ливади, свежи зелени гори, а зад тях величествената панорама Алпите... Звучи добре за сеанс в сауна?

На това мнение е и австрийската фирма J Grabner, произвеждаща плоскостите Saunaboard ORGANOID®. Чрез преработка на тиролско сено е получен продукт, който със своя завладяващ аромат, необикновена хаптика и впечатляваща визия превръща посещението на сауна в специално преживяване. „Продуктът среща особен интерес в хотелиерството и спа центровете", съобщава експертът по сауни от филиала на ЙАФ в Крамзах, Бенямин Щабентхайнер.

Алпийска атмосфера за ценители

Когато планината ни зове, а тялото още не е готово за спортно натоварване, посещението на сауна оборудвана с плоскостите ORGANOID® WILDSPITZE е изненадващо добро решение. Липсата на вредни вещества ги превръша в идеален продукт за спа помещения. За носещ материал на плоскостите служи шперплат от европейска трепетлика. Външният слой е изграден от частици сено, цветове и растителни стъбла, които са пресовани след добавка на безвредни влаго и топлоустойчиви спойващи вещества. Отделните слоеве са фиксирани чрез комбинация от лепило и винтове. Продуктът отговаря на австройския стандарт за сауни ÖNORM6219-1. Същевременно отчетливите диви треви и цветя по повърхността превръщат плоскостите в декоративен акцент.

Усилие, което си заслужава

В производствения процес на плоскостите ORGANOID® WILDSPITZE не се жалят средства и усилия. В средата на август, когато алпийското лято бавно преваля, топлите и сухи дни се използват за косене на сеното по тиролските ливади на 1700 м надморска височина. По склоновете на Вилдшпитце, най-високия връх в Северен Тирол, сенокосът протича по традиционния трудоемък начин – с коса и вила, за да може ценната суровина да бъде събрана по най-щадящия начин. Сеното се суши в продължение на два дни на августовското слънце и впоследствие се почиства, нарязва и пресова на няколко слоя по тайна фирмена технология.

Събудихме любопитството Ви? Ето продукт, с който да впечатлите клиентите си! И да им доставите алпийската атмосфера. Нашите търговски представители с удоволствие ще Ви съдействат.

>> Запитване

В резюме

Продукт: SAUNABOARD ORGANOID® WILDSPITZE

Производител: J Grabner GmbH

Дебелина: 16 мм (други дебелини по поръчка)

Строеж: носещ материал от шперплат от европейска трепетлика, горен слой от пресовано сено

Сертификати: ÖNORM 6219-1

Уеб страница: http://saunaboard.com/