Природосъобразен декинг за цялото семейство

17 август 2018 г.

UPM ProFi Deck е иновативна декинг-система на финландския производител UPM. Ламелите са изградени изцяло от рециклиращи се материали: пречистени полимери и хартия, която е остатъчен продукт в производството на самозалепващи се етикети.

Всички използвани за изработката му вещества са неотровни за природата (изпитани по EN 71-3). Нещо повече – материалът е дори пригоден за направата на детски играчки, така че бебета и деца могат спокойно да играят върху него – директният контакт с кожата е напълно безопасен за здравето. Просто се отпуснете на семейната тераса и се насладете на слънчевите летни дни.

Природосъобразен

Благодарение на здравата повърхност, дълготрайността на цветовете и стабилността на формата, този материал намира отлично приложение за градински и покривни тераси, заведения, околобасейнови пространства, дворни пътеки и кейове. Двустранно профилираните ламели запазват с години отличния си вид. Необходимите грижи в същото време са сведени до минимум. Съставният материал е почти изцяло лишен от лигнин – виновникът за посивяването на дървесината. Тъй като напомнящата камък повърхност е запечатана, течности като вино или олио могат просто да бъдат избърсани. С UPM ProFi Deck е изключена опасността от нараняване на трески или стружки.

UPM ProFi Deck е наличен в ЙАФ в шест различни цвята. Същото важи и за съответните аксесоари като стъпала, странични и завършващи лайстни. А моделите "Перлено сиво" и "Сребристо зелено" очароват и с коекструдираната си повърхност с хомогенен цвят.

Завършена система

С камерната си структура продуктът демонстрира особена здравина и позволява невидимо преминаване на кабели през каналите. А за работата са достатъчни стандартни дърводелски инструменти.

За подложна конструкция могат да послужат различни системи. При конструкциите от WPC или алуминий се препоръчва използването на ProFi клипс, T-клипс или алуминиеви рейки. С последните резултатът е затворена поврхност.