Паркет с история

14 февруари 2019 г.

Пътуващите по алпийска дестинация познават модата на старата дървесина: по тези географски ширини тя е фактор, с който традиционно се съобразяват шалета, хижи, хотели и заведения, търсещи автентична визия. Старата дървесина е все по-желан материал както за фасади и външни елементи, така и за интериорни решения, та дори и за подови настилки. Нищо чудно – тази специална дървесина сякаш оживява и със своята уникална визия разказва истории, на които е била свидетел през годините. Върху повърхността ѝ са отпечатани както различните атмосферни въздействия, така и следите от понякога вековната употреба на материала.

За да се запази уникалното ѝ излъчване, дървесината преминава през деликатна обработка и по желание на клиента бива четкана или опушена. „При нас интересуващите се ще открият оригинална стара дървесина за уникални подови настилки", разказва Маркус Форстнер, продуктов мениджър в централата на ЙАФ. "Дори и в модерния дизайн, старата дървесина продължава да диктува тенденциите: съчетава се чудесно с благородна стомана и стъкло, а в комбинация с камък е абсолютен магнит за окото“, допълва експертът.

Новата колекция Eurowood

За да е в крак с актуалните тенденции, ЙАФ разшири асортимента си Eurowood с четири нови настилки от стара дървесина:

  • Дъб Кехлибар 01: леко опушен, четкан, натурално омаслен, с неутрален кит.
  • Дъб Пясъчник 02: опушен, четкан, натурално омаслен, с неутрален кит.
  • Дъб Лешник 03: силно опушен, четкан, цветно омаслен, със светъл кит.
  • Дъб избелен 04: силно изчеткан и омаслен в бяло, с тъмен кит.

Имате нужда от точно толкова впечатляваща настила? Потърсете още сега Вашия търговски представител или ни изпратете запитване.