Място с атмосфера: Villa Bergzauber

30 юли 2018 г.

На един хълм край градчето Рослайтен в Горна Австрия стара, романтична вила беше преобразена в разкошен, модерно обзаведен хотел – Villa Bergzauber. За дострояването на новата ѝ зала за празненства дървесината изигра съществена роля. А филиалът на ЙАФ в Линц я достави.

Преди около две години младата семейна двойка Маркус и Кристин Шмидлайтнер купува паметника на културата Villa Schröckenfux в живописния регион Пийрн-Приел на Горна Австрия. След саниране със стил и усет, сградата, в която през 1900 г. се е помещавало семейство на индустриалци, повече от век по-късно се превръща във Villa Bergzauber. "За нас беше важно да съчетаем по деликатен начин блясъка на отминалата епоха със съвременен комфорт.", споделя Кристин Шмидлайтнер.

И ето че днес гостите са посрещани от разкошна атмосфера със светли стаи и апартаменти, кафене, сауна и открит басейн. Не е чудно, че Villa Bergzauber за кратко си създава репутация на хотел и топ локация за сватби, семинари и празненства.

Зала за празненства с дървесно присъствие

Наетата в началото празнична зала с панорамен изглед скоро отеснява. Тогава идва идеята за пристрояване на собствена. Условието: да се запази дивната гледка и материалът да е смърчова дървесина – от една страна, за да подхожда на стила на вилата, от друга – поради традициите в региона.

Архитектът и фирмата изпълнител са местни, а носещият материал е доставен от ЙАФ Линц: 120 м³ многослойно слепени трегери за покривната конструкция. Хармоничният резултат ясно се вижда на снимките...

За повече информация: www.villabergzauber.at.