Магията на надземните горски пътеки

20 септември 2018 г.

Какво е усещането да се носиш като птица из върховете на дърветата? Напълно постижимо е: в алпийските страни уникалната възможност се предлага от разнообразни надземни туристически маршрути изградени над дървесните корони. Долна Австрия, Коринтия или Бавария са само част от местата, където можете да предприемете подобен нестандартен планински преход.

Ако просто искате да изключите и да забравите света "там долу", има възможност да разпуснете по върховете на дърветата. Там душата Ви буквално ще се рее над земята. Дървени пътечки на главозамайващи височини предлагат уникални гледки в и над короните на дърветата и предоставят възможност за близък досег с горската екосистема.

Независимо къде изберете да подишате въздух от висините – всеки маршрут е изживяване за себе си. Надземната пътека Althodis в Бургенланд предлага, например, спирки за всички сетива. В Коринтия, край Клопинското езеро маршрутът е завладяваща горска приказка с интегрирана стена за катерене и огромни батути. А в герноавстрийския Копфинг можете дори да преспите сред дърветата – там може да се резервира нощувка в добре обзаведени горски къщички, които се извисяват върху мощни 10-метрови дървени конструкции. Най-високо изграденият надземен горски маршрут в Европа се намира в щирийския Рахау. Излизането от него се осъществява през 32-метрова пързалка.