Изчистени линии, изискан дизайн

6 май 2019 г.

В дизайна по-малкото често е повече. Доказателство за това е сполучливото обзавеждане за баня на виенското интериорно ателие handgedacht. За изискания резултат, впечатляващ с изчистените си линии, особено допринася материалът – декоративен брезов шперплат от ЙАФ.

Изпипаният дизайн предлага множество прегради за съхранение на хавлии, козметика и всичко онова, което човек може да пожелае за своя „спа оазис“. Плъзгайки се леко на колелца, долните модули могат да се отделят като самостоятелни елементи и отново да се присъединяват към останалата конфигурация без натрапващи се фуги. Кръглите прорези служат едновременно за дръжки и за визуални акценти, придаващи лекота и свежо излъчване на композицията.

Универсалистът шперплат

И в този случай шперплатът доказва безапелационно универсалната си приложимост. Брезовият шперплат с бял декор е произведен от финландска дървесина. Благодарение на хомогенната си, гладка и същевременно устойчива повърхност този вид плоскости е особено предпочитан за висок клас мебели. Управителят на ателието handgedacht, Мартин Айгнер, също изказва задоволство от качествата на продукта: „Брезовият шперплат е идеален за най-разнообразни сфери на проложение: няма нужда от кантиране, лесно се работи с него и предлага нужното пространство за творчество.“

Дълготрайна естетика за баня

Гладките повърхности по правило дават възможност за лесно почистване. Така и малките палавници могат да се вихрят на воля в банята. Плоскотите са ламинирани с износоустойчив меламинов филм, допринасящ за тяхната устойчивост и продължителен живот. По този начин собствениците на банята могат дълги години да се наслаждават на своя личен спа оазис.

Шперплат бреза с бяло меламиново покритие

  • Декоративен финландски брезов шперплат от висок клас
  • Повърхност: бял филм от меламинови смоли 395 г/м2
  • Приложение: производство на мебели, интериорно, офисно и търговско обзавеждане, производство на маси, стелажи, облицовки, както и в автомобилостроенето.

За handgedacht:

  • Ателие за интериорно проектиране на изработка на обзавеждане във Виена
  • Управители: Мартин Айгнер, Мориц Шауфлер, Бенямин Зодеман
  • Сфери на дейност: поръчкови изделия, изработка на индивидуален дизайн, пачуърк дизайн
  • Фокус: индивидуализирани концепции и комплексни вътрешноархитектурни и дизайнерски решения в частния и търговския сектор
     

www.handgedacht.wien