Иновативни фасадни решения от ЙАФ

30 септември 2019 г.

Фасадата е много повече от външна обшивка на сградата. В днешно време от нея се изисква мултифункционалност: да бъде дълготрайна, енергийно ефективна и разбира се да впечатлява от пръв поглед с визията си. Широкият избор на фасадни системи и елементи предоставя творчески размах на архитекти и проектанти и позволява реализацията на високоефективни решения. От носещата конструкция, през изолацията, до огромния избор от обшивки в комбинация с консултантската подкрепа и компетентно обслужване при планирането и проектирането ЙАФ предлага необходимата комбинация за реализацията на перфектната фасада.

Всестранен талант

Никоя друга част от сградата не формира така силно излъчването ѝ, както фасадата. Благодарение на почти неограничения си спектър от възможности тя непрестанно открива пред архитекти и инвеститори нови дизайнерски пространства. От друга страна, модерните материали и технологии превръщат фасадата в "смарт" решение, което с превъзходните си изолиращи стойности и високата си устойчивост на атмосферни влияния носи и икономическа добавена стойност.

© Hilti
© Hilti

Високоефективна система

Окачената вентилируема фасада е система, която със своите предимства се е наложила успешно още преди много векове. Съвременните технологии и високофункционалните материали допълнително повишават нейната ефективност. По този начин, днес окачената вентилируема фасада е топ модерно решение, отличник в областта на шумо- и топлоизолацията, защитата от атмосферни влияния, мълнии и пожар, предоставящо същевременно широки възможности за дизайн.

Многообразие от материали и услуги

Според сферата на приложение и индивидуалните вкусови предпочитания ЙАФ предлага широк спектър от разнообразни фасадни решения. Фактори като качество, дълготрайност, UV- и студоустойчивост влияят съществено върху и живота на фасадата. В това отношение ЙАФ предлага богат асортимент от различните типове обшивки – фасадни профили от дърво и екстериорни компактни плоскости. Търсещите нестандартни решения могат да получат по запитване фасаден шперплат или UPB® плоскости. За професионалния монтаж се предлагат и материали за сухо строителство, носещи конструкции от дърво и метал, както и високоефективна изолация.

 

Предлаганите от ЙАФ услуги за рязане и разпробиване дават възможност за доставка на фасадни елементи по мярка. Проектантите могат да получат експертна подкрепа при изчисленията на металните носещи конструкции и U-стойността. С компетентните консултации на експертите на ЙАФ услугата е завършена.

 

Пълен обзор на асортимента на ЙАФ в сегмента "Фасада" ще откриете по всяко време в актуалния каталог на ЙАФ.