Градски уют за ценители

29 юли 2019 г.

Разположен на улица „Шипка”, в тихата периферия на столичния център, четиризвездният хотел „Кристал палас“ предлага идеалната локация за гостите на българската столица. Поредното обновяване на хотела този път обхвана лятната градина и ресторанта му. Така любителите на изисканата храна и доброто питие ще могат да потопят сетива в стилната атмосферата на елитна дървесина от термоясен.

Буквално на няколко минути пешеходно разстояние от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Националната художествена академия, Националната библиотека и Националната галерия, катедралния храм „Св. Александър Невски“ и базиликата „Св. София“, Народното събрание, няколко парка и куп други забележителности хотел „Кристал палас" е чудесна изходна точка за посетителите на хилядолетна София. Зад фасадата на сградата – добър пример за интеграция на архитектурно-строителен паметник с модерна архитектура от стъкло – са приютени 63 стаи и апартаменти, 2 конферентни зали, лоби бар, изискан ресторант с капацитет 90 места и уелнес клуб. Сред множеството отличия на хотела са „Сграда на годината“ и награда на потребителите на TripAdvisor.

Лайфстайл тераса от термоясен

За 15-та си годишнина на хотелът получи поредното си обновление: този път бяха обсвежени неговата лятна градина и ресторант. Актуалната концепция, съчетаваща артистичната атмосфера на района с модерни елементи, подканя ценителите на градския уют и изисканата храна да се потопят в окъпаната от зеленина и цветя обстановка. За терасата, външното обзавеждане и обшивки, както и за подовата настилка на светлия вътрешен салон е избрана благородната дървесина на термоясена и американския орех – все материали, подчертаващи класата на заведението.

Дълготрайно решение

С избора на първокласен декинг и ламперия от термоясен за лятната градина, ръководтсвото на хотела, със сигурност е взело вярното решение. Доставените от ЙАФ ламели са сякаш изрисувани от ръката на майстор. Живописният им фладер и благородният им нюанс придават на повърхността на терасата неповторим характер. След подлагане на термична обработка, ясенът се нарежда сред първенците по стабилност на формата сред европейските дървесни видове. Под въздействието на парата и температури от порядъка на 170°C клетъчните стени на дървесината се модифицират по такъв начин, че впоследствие ламелите поемат минимално количество вода. Така развитието на мухъл и вредители се предотвратява без употреба на химикали. Благодарение на системата за скрит монтаж повърхността на ламелите остава неувредена от дразнещи винтове, а фугите между тях – идеално равни и симетрични. С подходяща поддръжка елитната тераса дълги години ще вдъхва уют на това изискано пространство за ароматно сутрешно кафе, обяд с приятели, бизнес вечеря или отпускащо питие в края на динамичен работен ден.

Дървесината

За обновлението на лятната градина и ресторанта на хотела ЙАФ достави 115 м2 декинг термоясен, 325 м2 масивен паркет термоясен и 75 м2 американски орех, както и необходимите натурални масла, носеща конструкция и крепежни елементи за скрит монтаж.

Подходящи продукти

Декинг термоясен А гладка ProFix 2
Дебелина - широчина - дължина
21 mm / 1 800 mm / 100 mm

Подложни профили за декинг алуминий
Дебелина - широчина - дължина
40 mm / 4 000 mm / 60 mm

Скоба за декинг Profix 2+
Дебелина - широчина - дължина
0 mm / 0 mm / 0 mm

Екстериорно защитно масло Rubio Monocoat Exterior Wood Protector Royal
Дебелина - широчина - дължина
0 mm / 0 mm / 0 mm