Уважаеми клиенти, поради планирани ъпдейти в късния следобед на 05.03.2021 г. (петък) са възможни временни смущения във функционирането на нашата уеб страница и електронен магазин. Предварително се извиняваме за евентуални неудобства!

За нас

ЙАФ – всичко е постижимо

Всичко е постижимо! Това е мотото ни в ЙАФ. За нас няма невъзможни мисии с дървесината. Нищо свързано с нея не ни е чуждо. От самото основаване на фирмата нашият фокус винаги е бил поставен върху професионалната услуга, върховото качество и намирането на индивидуално решение за всеки клиент. С тази идея вече повече от 70 години неизменно развиваме дейността си по целия свят, а от 15 – трайно присъстваме на българския пазар.

ЙАФ е повече от компания, ЙАФ е едно голямо семейство. Ние отдаваме първостепенно значение на хората и удовлетворяването на техните нужди. При нас ще получите професионална консултация, експертно съдействие при избора на правилен материал и прецизна обработка. А за да сме на Ваше разположение по всяко време на денонощието и от всяко електронно устройство, въведохме иновативни онлайн услуги, които позволяват детайлна калкулация, ценообразуване и визуализация само с няколко клика на мишката. Ние осъществяваме междуконтинентална логистика и същевременно – регионални транспортни решения. Мислим глобално, действаме локално.

В България. В Европа. По света. Навсякъде сме у дома.

Рим не е построен за един ден. ЙАФ – също. Всичко започва през 1948 г. в Австрия, в малкото градче Щокерау, недалеч от Виена. Там е основана нашата фирмена централа, която в самото си начало е нещо средно между склад и работилница. С огромен личен ангажимент, последователност и усет към пазара ЙАФ израства от малък локален търговец до водещо име в търговията на едро с материали от дърво с 59 представителства в 18 държави. И продължава развитието си!

В България началото беше поставено през 2005 г. в малко хале под наем в София. След като новото предприятие стъпи успешно на крака, започнахме строителство на собствено представителство и през 2009 г. се нанесохме в новия си дом в с. Мусачево – само на 20 км от столицата. През 2014 г. открихме във Варна нашия морски клон, чието местоположение значително улеснява логистиката и бързото обслужване на клиентите ни в Източна България. В отговор на повишения интерес на пазара към системни решения през 2019 г. осъществихме преустройство и разширение на нашия склад и център за мебелни компоненти в Мусачево. След тази мащабна инвестиция българската ни централа разполага с 3700 м2 закрити складови площи, модерен цех за мебелни компоненти, административен комплекс с интегриран шоурум върху 250 м2 и външна експозиция на декинг. И тъй като в нашите разбирания развитието е нестихващ процес, продължаваме да инвестираме в компетенциите на нашия екип и асортимента ни от продукти и услуги.

Регионалност

Ние съзнаваме отговорността си към регионите в които оперираме. С дейността си Групата ЙАФ осигурява стабилна заетост на около 3000 служители в цяла Европа, от които близо 700 души австрийски екип. Наред с работните места и съпътстващия ги социален пакет, ние инвестираме в компетенциите и професионалното развитие на нашите служители. С въвеждането на добри практики ние се стремим непрестанно да повишаваме стандартите както на компанията, така и на бранша.

Всеки филиал на ЙАФ е еднакво важен за нас. Чрез устойчиви инвестиции в нашите регионални дружества ние допринасяме за развитието на местната икономика, създаваме локални работни места като същевременно допринасяме за утвърждаване на работна среда с високи стандарти. В нашата дейност ние отчитаме спецификите на всеки отделен регион. Ние сме там, където има нужда от нас.

Традиция и иновация: перфектен тандем

Светът се развива изключително динамично и ние следваме темпото му. Приемаме предизвикателствата на промените, защото знаем, че в крайна сметка тези усилия водят до нарастващо удовлетворение на нашите клиенти. За тази цел трайно работим върху въвеждането на различни иновативни решения с добавена стойност. Същевременно, следвайки духа на 70-годишната ни история, ние ревниво пазим традиционните ценности на нашето предприятие: страст и любов към дървесината.

Олицетворение на това уникално съчетание между традиция и иновация са нашите уеб платформи и приложения. Най-старша сред тях е Veneer World – първата в света онлайн платформа с високорезолюционни снимки на фурнир: над 1 200 000 детайлни изображения достъпни за поръчка от всяко електронно устройство. Нашият свеж, иновативен подход, копмплексни решения в съчетание с прецизно качество и бърза логистика ни превръщат в отговорен, доверен, прогресивен партньор.

За вас – и до луната

Продуктът сам по себе си е важен, но грижата за нашите клиенти не приключва на портата на склада. Нашият модерен автопарк от близо 400 мотокара, 100 собствени камиона и над 160 товарни автомобила на външни партньори-спедитори всеки ден доказва високата си ефективност и осигурява на клиентите ни възможно най-голяма гъвкавост. Ние обогатяваме глобалните решения с местен опит, ние осигуряваме точност и надеждност на всеки курс.

Над 13,3 милиона километра годишно изминават продуктите ни до клиента. Съотнесено, това е като да обиколят 332,5 Земята или да пропътуват 34,5 пъти разстоянието до Луната. Всеки клиент е еднакво важен за нас. За да откликнем еднакво на всички, продуктите ни се съхраняват паралелно в няколко различни склада, така че обслужването напр. на клиенти на едро да не забавя обслужването на клиентите на дребно. Дървесината е нашият свят! Добре дошли в ЙАФ!