Завършена планинска хармония

22 декември 2020 г.

Спиращата дъха природа на парк „Витоша“ предоставя на жителите на българската столица уникална възможност за презареждане, а през зимата – и за вълнуващи ски приключения. Особена локация за отдих предлага хотел „Морени“, който в края на 2019 г. беше изцяло обновен с помощта на разнообразни дървесни материали на ЙАФ.

Разположен на живописния източен склон на Витоша, в ски зоната на София, хотел „Морени“ е отдалечен на едва 20 км от центъра на столицата. Едноименната спирка на градския автобус 66 се намира непосредствено пред хотела, а крайните точки на двата лифта – кабинковия от Симеоново и седалковия от Драгалевци – са на няколко минути пеша от двете му страни. Благодарение на сериозната си надморска височина – 1870 м, хотелът се радва на една от най-живописните панорами в Природен парк „Витоша“. След пълното си обновление в края на миналата година „Морени“ осигурява уютно преживяване както на любителите на зимните спортове, така и на бягащите от шума на големия град в търсене чист въздух и отмора.

Освен своите новообзаведени 13 стаи и 8 апартамента хотелът предлага ресторант, лоби бар, външна тераса, ски гардероб и СПА услуги. Благодарение на класическото съчетание от камък и дърво архитектурата сградата се вписва по особено хармоничен начин в околния алпийски ландшафт. За реализацията на проекта ЙАФ достави разнообразни дървесни материали, сред които 2000 м² иглолистни профили за фасадата и таваните, 400 м² декинг от термобор и 140 м² – от лиственица в комбинация с подложна конструкция, регулируеми крачета, крепежни елементи, аксесоари и 190 л защитно масло Tikkurila. В интериора на помещенията бяха вложени допълнително 5 м³ масивна дъбова дървесина, 900 м² фурнирован MDF дъб и над 1000 м кант от естествен фурнир.

ЙАФ България пожелава успешен сезон на хотел „Морени“ и уютен престой на гостите му!

Инвеститор: Морени тур

Местоположение: Природен парк „Витоша“, на пътя за х. „Алеко“

Използвани материали: иглолистни профили, декинг термобор Profix 2, декинг сибирска лиственица, регулируеми крачета, защитно масло Tikkurila, масивна дъбова дървесина, фурнирован MDF дъб, кант от естествен дъбов фурнир

Завършен: 2019 г.

Фотограф: ©Калин Панчев.

Подходящи продукти

Фурнирован MDF Технически Дъб
Дебелина - широчина - дължина
7 mm / 2 200 mm / 1 850 mm

Ламперия северен смърч, профил Softline, качество AВ
Дебелина - широчина - дължина
16 mm / 4 200 mm / 121 mm

Декинг термобор А Lunadeck 2 рифелован Profix 2
Дебелина - широчина - дължина
26 mm / 3 300 mm / 117 mm

Декинг сибирска лиственица A/B ТС ситно/ситно рифелована
Дебелина - широчина - дължина
27 mm / 3 000 mm / 140 mm