Защитете новия си паркет

25 юни 2020 г.

„Майстор да ти влезе в къщата“ е равносилно на проклятие в народните уста. И не без основание. Поради невнимание или небрежност майсторът може да остави след себе си повече поражения, отколкото стойността на ремонта, за който е дошъл. Един от типичните и особено неприятни случаи е, когато прясно лакираният паркет бъде увреден от последващи ремонтни дейности. Защитните покривала PrimaCover Evapo ще Ви спестят ненужните нерви в това отношение.

Защитните решения Evapo на PrimaCover са разработени специално за грубите ежедневни условия на строителните обекти. Предназначени са за предпазване както на вече монтиран и лакиран паркет, така и на плочки и всякакви други видове подови настилки. Покривалата могат да бъдат ползвани дори за защита на стълбища.

Дишаща и същевременно водоустойчива защита от наранявания

Подобно на мембрана, благодарение на своята паропропускливост (70 г/м² 24 ч.) покривалото дава възможност на омаслените дървени настилки да „дишат“. По този начин се предотвратява образуването на конденз под него и евентуални щети, до които би довело използването на полиетиленово фолио или други конвенционални материали. Същевременно постелката е напълно водоустойчива. Така капките латекс, боя или друга течност нямат шанс да проникнат през нея. Перфектните характеристики на материала се допълват от неговото поемащо ударите свойство, превръщащо го в ефективна защита от драскотини, вдлъбнатини или други наранявания.

За строителни обекти и техните майстори

Противоплъзгащата повърхност на покривалото осигурява допълнително удобство на строителния обект. За разлика от други защитни материали, тук производителят е помислил както за предпазване на настилката, така и за сигурността на ходещия и работещ по нея майстор. По този начин възможността за неволни щети от подхлъзване (не само за настилката) се свеждат до минимум. От друга страна, самофиксиращото свойство на материала улеснява и ускорява максимално покриването на големи площи, такива с неправилна форма и дори стълбища. Вече не е необходимо лепене с фиксиращи ленти, които в последствие отварят допълнителна работа по отстраняването им.

С две думи: не оставяйте нещата на случайността – вземете предпазни мерки за Вашия паркет и си спестете нерви и допълнителни разходи.

Предимствата на PrimaCover Evapo в резюме:

  • паропропусклив
  • водоустойчив
  • противоплъзгащ
  • самофиксиращ се
  • омекотяващ ударите
  • бърз и лесен монтаж и демонтаж без лепене
  • за дървени и всякакви други подови настилки
  • подходящ за стълбища

Точно такова решение сте търсили? Изпратете ни запитване още сега!