Точното време: възстановете чара на Вашите декинг и фасада

10 април 2020 г.

В дните на социална изолация дворът и тераса ни остават последните кътчета за досег с живителните слънчеви лъчи и свежия въздух. Кога, ако не сега, да се погрижим за уюта на тези открити продължения на нашия дом? Именно слънчевите пролетни дни са най-подходящото време за възстановяване на естетичния вид и защитата на екстериорната дървесина. А натуралните масла на Rubio® Monocoat са еталонът в това отношение.

Под формата на декинг, фасадни или градински елементи, огради и гаражни порти, кашпи, беседки или градинска мебел дървесината внася топлина и уют в прилежащите към дома открити площи. За разлика от интериорните си приложения, навън тя е изложена на интензивно въздействие на природните фактори. Поради тази причина, за да запази по-дълго своята естествена красота и технически характеристики, екстериорната дървесина има нужда от редовно почистване и възстановяване на повърхностната защита. А сухите и слънчеви пролетни дни са най-подходящото време за целта.

Импрегнанти, масла, лакове и лазурни покрития – пазарът предлага голямо разнообразие от продукти за дървесна защита. Всеки от тях има своите предимства и неудобства: Импрегнантите предлагат евтина и ефективна защита от плесен и вредители, но с цената на своето екологично въздействие. Лаковете и лазурните покрития осигуряват изискана визия – за сметка на сериозни ежегодни усилия за поддръжка: възстановяването на тяхната повърхност е възможно единствено с шлайфане и ново лакиране. Освен това филмът, който образуват, ни лишава от директния контакт с дървесната повърхност. Натуралните масла, от своя страна, са безвредна и екологична алтернатива, но изискват нанасяне на няколко ръце и регулярен ангажимент по преомасляване. Ефективност, екологичност, естетика, лесно нанасяне и поддръжка – за да изберете оптималния Вас продукт е необходимо да определите своите приоритети.

За тези от Вас, които на първо място държат да са безкомпромисни по отношение на екологичността и безопасността на използваните продукти, Rubio® Monocoat предлага идеалното решение. Със своето нулево съдържание на летливи органични съединения натуралните масла на белгийския производител са еталонът, когато става въпрос за безвредна дървесна защита. Със своите 100% естествени съставки, те не съдържат разтворители и други отровни, опасни за вдишване или агресивни към кожата вещества. Така при омасляването спокойно може да дадете четката и на Вашите малки помощници. Подобно на готварско олио, работата с натурални защитни масла е опасна единствено за дрехите. Сертификатите за употреба върху кухненски повърхности и детски играчки подкрепят последното твърдение. Така при появата на поредната драскотина върху Вашия масивен плот, просто втрийте няколко капки натурално масло, след което можете спокойно да си оставите ябълката отгоре.

Но предимствата на маслата Rubio® Monocoat не се изчерпват с тяхната екологичност и безопасност. Уникалната им технология ги превръща в особено лесни за употреба, дори от непрофесионалисти. За разлика от конвенционалните продукти, които действат на принципа на насищане на дървесните пори и изискват нанасянето на множество ръце, окислителните масла влизат в химична реакция с повърхностния слой на дървесината и помежду им се образуват здрави връзки на молекулно ниво. Този иновативен принцип на действие позволява едновременно омасляване и оцветяване на големи площи с нанасянето на един единствен слой. Така спестявате ценно време в чакане за съхнене и нанасяне на следващи ръце. Нещо повече – този тип натурални масла изключват риска от дразнещи застъпвания и напластявания. Тяхната технология позволява безпроблемни локални корекции и преомасляване на захабени повърхности без необходимост от шлайфане! Достатъчно е да почистите основно Ваша дървесина от наслоените замърсявания и зеления налеп и да нанесете с пад, гъба или четка маслото в желания от Вас цвят. И внимавайте с количеството! Продуктите на Rubio® Monocoat са изключително икономични. В зависимост от повърхността (гладка, рифелована) и метода на нанасяне (ръчно, с полираща машина или с пистолет) 1 л масло е достатъчен за обработка на до 30 м2 екстериорна повърхност и до 50 м2 на закрито. Излишното количество не се усвоява от дървесината и трябва да бъде отстранено.

Ето как само в няколко лесни стъпки Вашата дървесина отново ще придобие очарователен вид и обновена защита от вода, UV лъчи и атмосферни влияния. За декинга препоръчваме преомасляване всяка пролет, а при вертикалните повърхности – веднъж на няколко години. При това не Ви е нужен майстор. Убедете се сами от следното видео:

Натурални масла Rubio® Monocoat:

  • трайно оцветяване и защита на дървесината
  • достатъчно е нанасянето на един единствен слой
  • достъпни в 46 стандартни интериорни и 24 екстериорни цвята
  • подходящи за всякаква дървесина
  • лесно нанасяне без видими напластявания
  • лесна поддръжка и локални корекции
  • 100% натурални съставки, 0% ЛОС
  • икономичност: 30-50 м2/л

Подходящи продукти

Екстериорно защитно масло Rubio Monocoat Exterior Wood Protector Chocolate
Дебелина - широчина - дължина
0 mm / 0 mm / 0 mm

Екстериорно защитно масло Rubio Monocoat Exterior Wood Protector Royal
Дебелина - широчина - дължина
0 mm / 0 mm / 0 mm

Екстериорно защитно масло Rubio Monocoat Exterior Wood Protector Лиственица
Дебелина - широчина - дължина
0 mm / 0 mm / 0 mm

Почистващ препарат Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner
Дебелина - широчина - дължина
0 mm / 0 mm / 0 mm