Ново: декинг от MPC

5 ноември 2020 г.

До следващата лятна почивка терасата остава нашата най-близка локация за слънчево презареждане. През единичните ясни дни на есента и зимата тя ни предоставя достъпно пространство, където за няколко минути да притворим очи под живителните, топлещи лъчи или да си устроим кулинарен празник с близки и приятели. А правилната настилка дава своя съществен принос за нашето благоразположение. Декингът на американския производител Deckorators® позволява осъществяването на градински мечти по особено безпроблемен начин. Благодарение на изключителните характеристики на иновативния материал MPC, от който са изградени, ламелите от сериите Voyage и Vault впечатляват със своята особена здравина, дълготрайност и липса на необходимост от регулярна поддръжка.

Здрав, лек, стабилен

Абревиатурата MPC е означение за минерално-полимерен композит – модерен материал, демонстриращ извънредна стабилност и дълготрайност. Влизащите в състава му компоненти в комбинация с иновативната технология на производство посредством пултрузия и екструзия придават на ламелите завидни якостни характеристики, които ги нареждат сред най-здравите модели на пазара. Веднъж монтиран, декингът не се нуждае от регулярна, времеемка поддръжка. Дори неприятни замърсявания (като напр. мазнини) се отстраняват лесно, без остатък. При стъпване плътните профили доставят усещане за особена стабилност. А благодарение на минималния си топлинен капацитет повърхността се охлажда бързо дори и в дни с интензивно слънчево греене. В ЙАФ могат да бъдат поръчани два модела от този иновативен декинг: Mesquite от серията Vault имитира по убедителен начин дървесен фладер докато Tundra от серията Voyage със своя елегантен рисунък напомня радиални дървесни ивици и същевременно се отличава с особено ефективна противоплъзгаща повърхност (R11 – R12).

Безпроблемен монтаж

Декингът от MPC на Deckorators® е създаден да улеснява живота на собствениците си във всяко едно отношение. Със своето минимално тегло от 2,38 кг. на линеен метър, ламелите са по-леки дори от повечето кухи профили на пазара. Поради тази причина те са особено удобни за пренасяне и работа. Материалът се поддава на безпроблемна обработка с прободни триони, настолни и ръчни циркуляри и други конвенционални дърводелски инструменти в комбинация със стандартни свредла и режещи консумативи за дърво с едри зъби. В резултатът се постигат гладки повърхности с безупречни кантове. Високата дименсионална стабилност на материала възпрепятства надлъжното разширение на ламелите. Тези му забележителни характеристики позволява оставянето на минимални технически фуги при монтажа: едва 2 мм между челата и 3 мм странично. Извънредната му устойчивост на природни фактори дава възможност за постигане на минимална височина на подложната конструкция – съществено предимство при монтаж върху балкони и покривни тераси. По този начин ламелите могат да бъдат монтирани в непосредствена близост до основата без опасност от увреждане от влага и вода. Ето защо декингът от MPC е идеален кандидат за изграждане на околобасейнови пространства.

Събудихме интереса Ви? Потърсете още сега Вашия търговски представител или ни изпратете запитване!