Компактните плотове – премиум решение за кухнята и банята

26 май 2020 г.

Вода, груби и остри повърхности, битова химия и абразивни препарати – това са само част от ежедневните предизвикателства за кухненския плот. Същевременно, като централен елемент в помещението, от него се изисква дълготрайно и лесно за поддръжка естетическо излъчване. Плотовете от HPL убедително покриват тези и още много други изисквания.

Макар да са познати от десетилетия като високоустойчив материал за окачени фасади и дълготрайни решения във влажни помещения, компактните плоскости са относителна новост в кухненското обзавеждане. Наименованието HPL (съкращение от high pressure laminate), с което са известни в професионалните среди, подсказва тяхната производствена технология, на която дължат изключителните си характеристики. В следствие на пресоване под високо налягане на многослойно ядро от напоена с фенолна смола хартия и лице от декоративна хартия с меламиново покритие се получава плоскост съчетаваща минимална дебелина с висока якост на огъване, стабилност на формата и особена ударо-, износо и водоустойчивост. С тази комбинация от практични характеристики, материалът се превръща във все по-желан за направа на плотове за кухни и бани.

Следвайки актуалните тенденции в кухненското обзавеждане, в началото на годината асортиментът от плотове на ЙАФ беше допълнен с четири премиум решения от HPL – от новата декоративна колекция на EGGER. Освен със завидни технически характеристики, серията се отличава с атрактивна, изискана визия. Минималната ѝ дебелина от 12 мм придава особена лекота и елегантна линия на кухнята. Пълната водоустойчивост на носещия материал позволява открити чела без необходимост от кантиране или друга защита. По този начин може да бъдете напълно спокойни, че красивият Ви плот няма да се раздуе в случай на теч или некачествено уплътнение. В зависимост от нюанса на декора, цветът на сърцевината е черен, бял или светлосив. Така хармоничното излъчване и визуалната завършеност не се нарушават от дразнещи кантове, контрасти и фуги.

Суперлативи можем да изкажем и за повърхностите. Декорите, на които е заложил производителя – класическо черно, нежни нюанси на бялото и сиво-бежовото и дискретна репродукция на тъмен камък – са израз на непреходен стил и същевременно са особено благодатни за съчетания с разнообразни дървесни и едноцветни декори. Убедени сме, че приятното им излъчване ще бъде актуално и след няколко десетилетия. Структурата ST76 Mineral Rough Matt, с която са съчетани декорите, създава автентично усещане за повърхност от естествен камък или керамика и едновременно с това е приятно топла на допир. И най-важното – високата устойчивост на вода, замърсявания и абразия на този премиум материал Ви осигурява спокойствие и Ви освобождава бремето да бъдете роб на вещите. Вече няма да тръпнете при изтърване на груби и остри предмети, разливане на силно оцветяващи или агресивни течности, при течове около мивката. За почистването на компактните плотове са необходими единствено кухненска гъба и битова химия, поддръжката на добрия му вид е като детска игра. Освен за домашни и професионални кухни, уникалните характеристики на плотовете от HPL ги превръщат в особено подходящ материал за бани, хотели, обществени заведения и всички приложения изискващи висока износоустойчивост, лесна поддръжка и практичност.

Предимствата на компактните плотове в резюме:

  • устойчиви на надраскване
  • устойчиви на разтворители и киселини
  • напълно водоустойчиви
  • лесно почистване с конвенционална битова химия
  • подходящи за статични натоварвания
  • не се огъват и деформират
  • дълготрайни

Събудихме интереса Ви? Свържете се още сега с Вашия търговски представител за мостри!

Подходящи продукти

Компактен плот Egger компактен Наситено алпийско бяло W1101 ST76
Дебелина - широчина - дължина
12 mm / 4 100 mm / 650 mm

Компактен плот Egger компактен Наситено светлосиво U7081 ST76
Дебелина - широчина - дължина
12 mm / 4 100 mm / 650 mm

Компактен плот Egger компактен Тесина Тера F222 ST76
Дебелина - широчина - дължина
12 mm / 4 100 mm / 650 mm

Компактен плот Egger компактен Черно U999 ST76
Дебелина - широчина - дължина
12 mm / 4 100 mm / 650 mm