Като конструктор от дърво

30 април 2018 г.

При подобни креативни концепции човек се пита: материалът ли е вдъхновил идеята или обратно? Такъв е случаят и с WallStack: екипът на българския стартъп произвежда модулни елементи от брезов и иглолистен шперплат от ЙАФ. А материалът е сякаш създаден за целта. Панелите на WallStack позволяват напълно индивидуализирано приложение – напр. като преградни стени, изложбени регали, попъп магазини и много други.

Прототипът тръгва по света

Всичко започва в търсенето на многофункционално, мобилно решение за многократна употреба за изграждане на изложбен щанд – раждането на първия прототип на Wallstack. Междувременно той е обиколил света и се е доказал на много различни изложения.

Покрай гъвкавост и натурална визия, преди всичко, задачата е как да се осигури възможно най-елементарно боравене със системата. Ето и причина за избора на брезовия и иглолистния шперплат на ЙАФ за материал. Той е лесен за обработка, лек и едновременно с това с отлични носещи качества. С него монтажът и разглобяването на системата са безпроблемни и, по думите на производителя, дори се превръщат в същинско "забавление подобно на играта с конструктор", тъй като отделните модули аналогично на всеизвестните детски блокчета се сглобяват просто един за друг.

Универсален боец за офиси, търговски обекти и изложения

Концепцията се оказва успешна и младото предприятие решава да произвежда Wallstack серийно. Днес, една година по-късно, виждаме "блокчетата" от шперплат не само във формата на изложбени щандове и регали, но и като преградни стени в офиси или във вид на стенна обшивка. Атрактивните панели подобно на материала, от който са направени, са абсолютни универсални бойци.

WallStack:

 • Основан 2017 в България
 • 4 души персонал в областите архитектура, производство, бизнес развитие и маркетинг
 • Модулна стенна система за:
  – изложбени щандове
  – регали в шоуруми
  – преградни стени в отворени офисни пространства
  – попъп магазини
  – книжарници и библиотеки

www.wall-stack.com

Доставен от ЙАФ материал